ikan kelaparan...please feeds them by clicks inside the pool...

Sunday, March 7, 2010

Have you meet Sangeetha, Vijay, Sharlini, Carol and Jenny ???


halooooo everyone...

just now aku baru balik dr hangout bersama mereka....
harini aku nak bercerita tentang rakan2 baru aku...
mereka adalah kawan2 kepada Atikah Selamat...
siapa Atikah Selamat???
Atikah Selamat merupakan pelajar jurusan kewangan yg merupakan rakan kepada Sukun.
Siapa pula Sukun???
Sukun merupakan hausmate aku merangkap roomate aku juga lah...
kami tidur sekatil setiap hari...*jangan salah anggap kerana kami tidur di master bedroom yg ada tilam queensize ... so kami berkongsi tilam yerr....
hmmmmm...
walaupun kadang2 aku tido kat sofa luar xbermakna aku xlayak digelar roomate die ok....
tatapi tuan2 dan puan2 sekalian hadirin hadirat semua itu bukanlah topik yang mahu aku kongsikan pada waktu malam begini...
kembali kepada 5 orang sahabat baru aku...
mereka merupakan bekas pelajar sekolah methodist girls school melaka...
kebetulan yg sama antara aku dan mereka ialah aku juga tamat sekolah dari sekolah yg sama aliran dengan mereka yakni satu jantina:HIGH SCHOOL.
pertemuan bermula dengan melepak di sebuah cafee bernama "elephant" (*aku x pasan sgt la name cafe tu) dan berlanjutan ke kedai makan Limbongan Kota Laksamana...
dan akhirnya telah wujud titik persahabatan antara kami semua...
ternyata ada keserasian antara kami dan sebenarnya inilah yang boleh dikatakan antara usaha2 kearah menjayakan konsep 1 Malaysia...
kami begitu selesa berkomunikasi antara 1 sama lain...
saling menghormati antara 1 sama lain...
antara yg menarik ingin aku kongsikan ialah...
aku akhirnya dapat berkenalan dgn seorang gadis berketurunan Baba Nyonya...!!
Carol merupakan gadis kacukan Baba Nyonya dan Bidayuh(sebelah ayah dia)...
petah bertutur dalam Bahasa Melayu...
dan orangnye sangat cool:))
sebenarnya semua pun cool jugak !!!
tapi sebab kuat Carol jd special ialah antara wish lists aku adalah nak berkenalan dengan seorang gadis Baba Nyonya dan seorang gadis keturunan Portugis sementara aku belajar kat Melaka ni...
Itu yg aku teruja sikit:))
so lepas ni aku akan try mencari seorang rakan yg berketurunan Portugis untuk fullfill another wishlists aku...
harap2 adalah nanti antara pembaca blog aku ni seorang Portugis....
hehehehehe...
berikut adalah rantaian persahabatan aku dan mereka...
aku>>>sukun(hausmate aku)>>>tika(classmate sukun)>>>Sangheeta, Sharlini, Vijay, Jenny, Carol(ex-schoolmate tika)
kesimpulannya berbuat baiklah kepada semua tanpa kita perlu membeza-bezakan siapa orang tu...
belajar menerima dan menghormati orang lain...
pasti akan timbul keserasian...
hasilnya pasti kita akan bertambah ramai kawan dan boleh hidup dengan gembiraaaa...
its nice to meets u guys Sangheeta, Sharlini, Vijay, Jenny, and Carol !!! :))
korang memang best!!!

6 comments:

JennyTay said...

nice knowing u guys too wei =)
Lain kali kita hangout sama2 lagi with lebih ramai orang k.
-cheers-

absent-minded said...

hahah..
sure can...
owhhh soriiii i baru je tau u Baba jugak...
:))

JennyTay said...

hahahha. xper2.. bukan pure.. dah mix punya. lol.. my mom pure nyonya =)

absent-minded said...

ble u ngan carol nak pakai kebaya??
hehehe
i like see girls wearing kebaya...
:))

JennyTay said...

masa lu kahwin nnt kita pakai kebaya la k. hahhahah!!!

absent-minded said...

hahahahha...
ok!!!
;p
t i nak tgk kalau i kahwin u dtg pkai kebaya ke x...hehehhe